domingo, 27 de febrero de 2011

Historia del Caminito I

A partir d´avui i mentre acabem de donar forma a la nostra pàgina, anirem coneixent còm és aquest Caminito que hem de recèrrer, amb diversos capítols que s´anomenaran Historia del Caminito i intentaran explicar-nos part de la seva història.
La denominació Camino de Santiago va començar a fer-se servir a l´Edat Mitjana www.profesorenlinea.cl/.../Edadmedia.html   coincidint amb l´inici de les pelegrinacions a Santiago de Compostela www.santiagodecompostela.org . A banda de les tribus pobladores (anomenades Oestrymnios), van començar a arribar les primeres onades de pelegrins-invasors indoeuropeus, que més tard deixaran pas als pobles cèltics. Aquests pobles van alçar els "castros", que van omplenar les terres del nord d´Hispania  http://www.historiasiglo20.org/HE/1.htm  terra sagrada per les tribus que van decidir finalitzar la seva migració cercant la seva identitat.
Per als romans  http://www.portalplanetasedna.com.ar/menu_historia_antigua.htm   Galaecia (Galicia)    www.galinor.es/galicia.html  era el "finis terrae" y fins aquí arribava un itinerari que podria haver-se anomenat "Callis ianus" (el Sendero de Jano), déu de la llum i del coneixement dels constructors.
El recorregut del que a l´Edat Mitjana es diria Camí Francès http://camino.xacobeo.es/es/caminos/camino-frances ,  (o jaobeo) coincideix amb el camí que van seguir aquests pobles per arribar fins a l´Atlàntic. Així doncs, quan van començar els pelegrinatges al sepulcre de l´apostol Santiago els camins ja havíen estat traçats i empreats per altres sers humans.

No hay comentarios: