miércoles, 16 de marzo de 2011

Historias del camino VIII

El "Año Jacobeo" o Any Sant és aquell què la festa de Sant Jaume www.mossenjoan.com/cicleB/SantJaume.htm   -el 25 de juliol- cau en diumenge, La cerimònia comença quan l´últim dia de l´any anterior l´arquebisbe obre l´anomenada Porta Santa de la catedral,  www.rinconesdesantiago.com/.../Puerta%20santa.htm  que roman tancada des de l´últim dia de l´Any Sant anterior. Pels pelegrins que fan el camí els Anys Sants, l´esglèsia estableix les més grans gràcies espirituals (segurament és una reminiscència del Vell Testament en referència als anys sabàtics jueus que es celebren cada set anys). Aquest privilegi va ser otorgat per Calixto II l´any 1122
 www.biografiasyvidas.com/biografia/.../calixto_ii.htm  (indulgència plena per resar pel papa a la catedral un Pare Nostre o un Credo i haver-se confessat 15 dies abans o després de l´arribada). 
Van ser els reis asturs Alfons III el Cast i Alfons III www.terra.es/personal/senaprepal/reyaslep.htm qui es van comprometre personalment en què les pelegrinacions foren reconegudes per l´esglèsia com un camí de perdó i santificació. El papa Leon III  www.santopedia.com/santos/san-leon-iii-papa/ escriu a l´epístola "Noscat fraternitas vestra" que aquesta és una bona notícia pels cristians. L´any 1120, Gelmírez ja és arquebisbe i rep la visita d´Urraca,. www.biografiasyvidas.com/biografia/u/urraca.htm   filla d´Alfons VI,.reina de Castella. En aquell temps els burgesos de la ciutat, farts del poder feudal de Gelmírez organitzen avalots i incendien el palau episcopal per acabar amb la seva vida.

No hay comentarios: